Ruta Setmana Santa

Direcció Belchite, tot parant aquí i allà.

BALAGUER
Ens n'anem direcció Lleida, de moment
 Busquem un lloc per dinar, a mig camí entre Bellpuig i Mollerussa; direcció cap a Vila-Sana i Ivars d'Urgell, al llac d'Ivars que hi volem parar per dinar.Anem seguint les indicacions del Park4night que són força fiables, excepte quan t'has de refiar massa del Google maps

Fem la 1ª nit a Balaguer, hi ha una àrea gratuïta amb llum i tot al costat del museu d'extracció d'or. Com dic sempre aquí s'hi ha de tornar amb calma i fer visita, hem arribat amb pluja i en marxem plovent. Ara sí que enfilem cap al llac i ensh i pararem a dinar. 

Pluja i més pluja; ja va bé perquè el terra ho agraeix i la gent també encara que a vegades rundinem, l'aire és molt més net i els conreus i boscos revifen una mica.

ESTANY D'IVARS
Curiós que algú escrigués a les observacions de l'estany el tema dels conills de bosc, però és veritat que són uns descarats.Estàn tan acostumats a veure gent que no se'n van si no ès que et veuen molt a prop; n'hi ha una munió.

Ara sí, direcció Osca per aribar mica en mica cap el punt de destí, Benchite. .De Balaguer cap a la N-230, entre Ciscar i Castillo del Pla, acabem fent nit a San Esteban de Litera que és a mig camí entre aquests dos pobles, direcció esquerra cap a la A-2216. Aquí també hi trobem una àrea per a les AC, queda davant del poble a l'atra costat del riu, tot just travessant el pont que separa San Esteban de la carretera que segueix endavant, 

3er. dia- Seguim endavant per aquesta carretera cap a Esplucs, Alcolea del Cinca, Ontinyeta i Campdàsens (Candasnos). És perfecte per fer-hi una parada per dinar; segons els que l'han visitat 8nosaltres volem arribar com més aviat millor a Belchite) és un poble força bonic i recomanable per fer-hi una visita.


DESTROSSES A BELCHITE
Un altre lloc a tenir en compte per tornar. apuntat i endavant. A la tarda seguim cap a Belchite per fer-hi una parada que és el destí que ens haviem fixat per girar cap a casa.

Les destrosses de la guerra civil són esfereïdores, no en va quedar res més que esquelets de cases, esglesia i carrers plens de runa, cosa que han deixat dempeus per que ens fem càrrec de com de cruel és una guerra civil amb els germans a la foto s'hi pot veure l'intent de reconstrucció d'una de les esglésies que coronàven el poble, de l'altra no en queda gairebé res dempeus.


 Ara que estem "vivint" - a la distància- la guerra d'Ucraïna encara ens deixa més tocats. L'àrea d'aquí està situada en un lloc vora cases unifamiliars fora de la vista constant d'aquesta aberració.

Destrucció -Belchite



Aquest és el panorama que va quedar després de passar-hi els "guanyadors", que per cert no sé què van guanyar, suposo que amb vergona perquè altra cosa no crec. Aquí es pot intuïr el grau de incapacitat humana a l'hora de ser "persones·.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SETMANA SANTA 2023

Sunlight, amor a primera vista

Primer contacte; sortir,dinar i cap a casa